Carina Kralt-Bos
 
artikelen - blogs - reisblogs

Storm Eunice

Het was stilte voor de storm. In letterlijke zin. Het leek wel of alles en iedereen het sinds gistermiddag maar over één ding kon hebben: storm Eunice. De media buitelden over elkaar heen met informatie, analyses en prognoses. De nieuwslezer voerde de spanning op met de woorden: 'Zet u schrap voor Eunice'. Al het andere nieuws verdween voor even naar de achtergrond en ik moet bekennen dat ik dat niet erg vond voor een paar onderwerpen. Die mochten voor mij wel even plaats maken voor wat anders.

Hier thuis leidde de storm in ieder geval nog voordat 'ie er was tot stormachtige gesprekken en discussies. Gisteravond zaten we met z'n allen nog op één lijn. Alle aanpassingen en maatregelen die al werden genomen, vonden we wel een beetje overdreven. Zelfs een paar scholen in de omgeving hadden al besloten om de deuren eerder te sluiten. Vanochtend was ineens het jongere deel van het gezin 180 graden gedraaid. Er was verbazing en irritatie dat hun betreffende school nog steeds geen besluit had genomen.
'Ik snap niet dat ze nog moeten overleggen. Het is al code rood geworden!' zei de oudste.
'Wat zeggen die codes nou' reageerde ik gelaten.
'Nou dat het heel erg wordt. En onze school laat ons gewoon fietsen. Hoe kom ik vanmiddag thuis?'
'Nou gewoon op de fiets. Als je wind mee hebt ben je zo thuis'. Die laatste opmerking werd me niet in dank afgenomen.
'Vroeger waren er geen codes, gingen de scholen niet dicht en moesten we gewoon fietsen’, vervolgde ik. ‘Het kan ook meevallen he. Ze weten niet alles'.
'De storm valt niet mee. Heb je gezien wat er allemaal gaat gebeuren?'
'Nee'. Ik had het laatste nieuws nog niet gecheckt, zij blijkbaar al wel.
'Ga dat eerst maar eens doen'. Point taken.

Inmiddels weet ik beter en moet ik een bekentenis doen. Storm Eunice is inderdaad de grote zus van storm Dudley. Ze was nog niet goed en wel begonnen en de dakpannen vlogen hier al in het rond en ging er een raam aan diggelen. Gelukkig alleen stormschade maar de schrik zat er goed in. Van onderschatting is hier allang geen sprake meer. Dat wordt bevestigd als ik het laatste nieuws check.

Februari 2022

Mondkapje
 
 
 
 
Info
Instagram
LinkedIn