Carina Kralt-Bos
 
artikelen - blogs - reisblogs

Loesje

Loesje of moet ik Loes zeggen nu je vorige maand alweer 40 verjaardagskaarsjes uit hebt mogen blazen? Geen idee eigenlijk maar hoe dan ook, ik wil je even bedanken dat je na al die jaren nog steeds fris en fruitig door blijft gaan met jouw strijd om mensen een beetje wakker te schudden. En dat terwijl de harde werkelijkheid misschien wel is dat we na 40 jaar geen stap verder lijken te zijn gekomen. Toen je in 1983 begon was ik zelf nog te klein om de tekst op de posters te snappen maar de vormgeving vond ik vanaf het begin – en nog steeds - prachtig. De strakke zwarte letters op de witte achtergrond en daaronder jouw naam losjes geschreven. Het was in de tijd dat niemand nog van internet had gehoord en jij nog maandelijks met een emmer, behangplaksel en kwast op pad ging om posters op te plakken. De tijden zijn inmiddels behoorlijk veranderd. Ook voor jou. Je hebt er veel meer concurrentie bijgekregen maar gelukkig lijk je je staande te houden in deze turbulente wereld waarin we leven.

Afgelopen jaar heb je dagelijks met me mee mogen lopen of ik met jou, het is maar hoe je het bekijkt. Met jouw scheurkalender heb je me 365 dagen weten te verbazen, te inspireren en te ontroeren met slechts enkele woorden. Vaak genoeg heb je me doen beseffen dat we nog steeds geen antwoord lijken te hebben op problemen die al zo lang bestaan. Je zette me van tijd tot tijd met beide benen op de grond als ik dacht dat alles wel los zou lopen. Er waren dagen bij dat ik dacht dat je in een glazen bol kon kijken omdat je zo akelig dichtbij de realiteit zat. Maar bovenal ben ik me door jou gaan realiseren dat er nog altijd veel werk aan de winkel is. Ik hoop dat je ons nog heel lang gaat inspireren met nuttige adviezen. De wereld gaat er een stuk mooier uit zien als we ze op gaan volgen, daar ben ik van overtuigd.

Gelukkig lag jouw scheurkalender dit jaar weer onder de kerstboom en loop je ook komend jaar weer met me mee. Hopelijk ga je me in 2024 weer net zo verrassen, verbazen en ontroeren als afgelopen jaar. Met één dag extra moet dat wel goedkomen toch? Ik heb er in ieder geval zin in en zet me schrap voor wat er komen gaat! Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet geneigd ben om even in de toekomst te kijken maar ik doe het niet. Van dag tot dag leven lijkt me momenteel het beste om te doen en dus start je vandaag weer met rake woorden. Yes we zijn begonnen!

Januari 2024

Schrijversfestival


 
 
 
 
Info
Instagram
LinkedIn